keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Makeat kesäkurpitsaleivokset anopin ohjeella

Kesän alussa kesäkurpitsan taimet olivat vielä pieniä (takana). 
Harrastan kaupunkiviljelyä. Aiemmin olen viljellyt kotipihassa muun muassa tilliä, persiljaa, sipulia sekä mansikkaa ja pienessä kasvihuoneessa tomaattia sekä erilaisia yrttejä ja salaatteja. Tänä keväänä sain kaupunkiviljelypalstan yhdessä tuttavani kanssa Hatanpäältä. Viljely ja palstan hoito on ollut innostavaa kesäpuuhaa. On ollut mielenkiintoista seurata kasvien ja vihannesten kasvua ja syödä oman maan antimia.  Olen intoutunut viljelemään perunaa, erilaisia sipuleita, porkkanaa, kurkkuja, yrttejä ja kesäkurpitsaa. 

Kesäkurpitsoja onkin tullut yllättävän paljon ja olenkin tehnyt kesäkurpitsasta sämpylöitä, lasagnea, keittoa, täyttänyt niitä, paistanut niitä ja tunkenut niitä vähän joka ruokaan. Päivällispöydässä yhä usemmin kuultu lause on ollut, että onko tässä ruoassa kesäkurpitsaa. Tein myös makeita leivoksia vai kutsuisiko niitä piirakkapalasiksi, joista lapset kyllä tykkäsivät. Siinä ei kesäkurpitsa tuntunut heitä haittaavan. Reseptin sain anopilta saatu ja hyväksi havaitsin. 


Näitä on meillä tänä syksynä syöty.
Ohje:

250 g voita
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2½ dl raastettua kesäkurpitsaa
4 tl kanelia
2 tl kardemummaa
Valmista nautittavaksi!
2,5 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

150g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl voita
2 tl vaniljasokeria 
250 g  tomusokeria

Koristeluun:

mustikoita tai punaisia viinimarjoja
saksanpähkinöitä tai manteli- tai pähkinärouhetta


Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Lopuksi vehnäjauhot, joihon on lisätty kaneli, kardemumma ja leivinjauhe. Jauhoseos lisätään vuorotellen kesäkurpitsaraasteen kanssa. Levitä taikina uunipellille. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Sekoita keskenään kuorrutuksen aineet ja levitä seos jäähtyneen levyn päälle. Koristele, leikkaa ja nauti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti