keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Mascarpone-suklaarouhe-banaani -suklaakakku

Löysin tämän ohjeen marraskuun 2013 Pirkka-lehdestä ja pitihän sitä kokeilla. Tarjosinkin kakkua vieraille joulun pyhinä. 

Kakku onnistui erinomaisesti. Pohjasta tuli tiivis, hyvärakenteinen, ja se irtosi täydellisesti kakkuvuoasta. Mascarpone-suklaarouhetäyte oli taivaallista. Myös vieraat pitivät kakusta. Täytettä ajattelin myöhemmin kokeilla muidenkin kakkujen täytteenä. Sen verran hyvää se oli. Suklaalla päällystetyt hasselpähkinät ja mantelit voi korvata vaikkapa minttusuklaakarkeilla, niin kakku ei ole niin jouluinen. 

Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon siivilän läpi keskenään sekoitettu jauhoseos. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.

Kostutus:
2 puristetun appelsiinin mehu (noin 1 1/2 dl)
Täyte:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
100 g tummaa suklaata
250g mascarponejuustoa
1/2 dl sokeria
1-2 tl vanilliinisokeria
2-3 rkl sitruunanmehua
2 banaania


Viipaloi banaanit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja tee suklaasta karkeata rouhetta. Sekoita mascarponen joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, sitruunanmehu, suklaarouhe ja lopuksi vaahdotettu kerma. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt appelsiinimehulla. 

Laita kakun väliin banaanin paloja ja niiden päälle täyte. Nosta lopuksi päälle kostutettu kakkulevy. Anna kakun maustua viileässä yön yli kevyen painon alla.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kaakaojauheella. Levitä vaahto kakun päälle ja reunoille löysästi. Koristele suklaamanteleilla ja - hasselpähkinöillä tai muilla  suklaakaramelleilla. 

4 kommenttia:

  1. Kuullostaa ja varmaan maistuukin herkulliselta. Pitää kokeilla viikonvaihteessa.

    VastaaPoista
  2. Onpas herkullisen näköinen. Minäkin olen aina ollut sitä mieltä, että kirjat ja herkut ovat ihan pistämätön yhdistelmä :-)

    VastaaPoista
  3. Kirjat ja herkut ovat kyllä toimiva yhdistelmä. Sen huomaa valitettavasti myös lihomisena eli aina yhdistelmä ei olekaan niin toimiva. Lopputulos voi tuottaa myös pettymyksiä. Kokeile anonyymi ihmeessä! Tykkäät varmasti.

    VastaaPoista
  4. Ohje testattu uudenvuoden juhlissa. Kermvaahdon sijaan kuorrutin kakun suklaalla. Hyvää oli, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista