perjantai 27. joulukuuta 2013

Joululahjakoneella kakkutikkareita

Kuopukseni ilmoitti pari viikkoa ennen joulua, että toivoo joulupukilta vain ja ainoastaan poikien leluja paitsi kakkutikkarikoneen, joka on kuulemma tyttöjen lelu. Kakkutikkarikoneesta muistutettiin minua vielä aatonaattona, joten olihan se selvä, että pukin piti sellainen tuoda. Prismasta löysin vohvelirautaa muistuttavan kojeen, joka maksoi noin 30 euroa. En ole aiemmin leiponut kakkutikkareita edes perinteisesti eli että ensin leivotaan kakku, joka sitten murustellaan ja sekoitetaan tuorejuuston kanssa ja siitä sitten pyöritellään lopuksi sopivia palluroita. 

Testasin kakkutikkarikonetta tänään ensimmäistä kertaa, ja samalla tuli tutustuttua kakkutikkarien mielenkiintoiseen maailmaan. Konetta oli yllättävän helppo käyttää, mutta ei näitä cake popseja kyllä leivo nopeaan makean nälkään. Varsinkin koristelu on melko työlästä, sotkevaa ja suklaa tuntuu jähmettyvän yllättävän kauan, jotta tikkareita pääsisi maistelemaan.

Sain erittäin hyvää palautetta tikkunekuistani ja kaksitoista kappaletta niitä katosikin nopeasti lasten ja vähän vanhempienkin suihin. Kummitytön ja kuopukseni mielestä tikkarit olivat todella hyviä ja maistuvia. Vanhimman pojan mielestä ne olivat vähän liian makeita, mikä oli aika yllättävää, koska yleensä kaikki makea katoaa hänen suuhunsa vauhdilla. Toisaalta kyllä hänelle toinenkin kelpasi.

Pallojen koostumus oli rapea ja mielestäni onnistunut. Taikina oli myös raakana maukasta. Tuli nimittäin itse nuoltua taikinakulho. Synttäreille näitä pitää ehdottomasti tehdä. Lapset saavat vaikka itse koristella itselleen sopivia tikkunekkuja. Toivottavasti tälle koneelle ei kuitenkaan käy, kuten viime vuoden jäätelökoneelle, jonka senkin pukki toi. Sitä on käytetty ehkä kolme kertaa vuoden aikana. 

Tässä suklaakakkutikkariohje Pop cake -koneelle (noin 30 tikkaria)

3  kananmunaa
175 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
175 g margariinia tai pehmeää voita
175 g vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhoja
1,5 tl leivinjauhetta


Sekoita sokerit ja munat keskenään vaahdoksi. Vaahdota voi muna-sokeriseoksen kanssa. Sekoita kaikki jauhot keskenään ja lisää ne seokseen siivilän kautta. Esilämmitä tikkarikone ja rasvaa ala- ja ylälevyt. 
Odota vihreää valoa. Lusikoi kahdella pikkulusikalla taikinaa koneen reikiin. Älä laita liikaa, sillä se vain jää reiän ulkopuolelle ja vaikeuttaa pallojen valmistumista. Paista noin 6-8 minuuttia. Voit testata tikulla, onko pallo valmis. Jos taikinaa ei jää tikkuun, pallot ovat valmiit. Työnnä kakkupalloset tikkuihin ja aseta ne pidikkeeseen. Koristele ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti