lauantai 14. joulukuuta 2013

Synttärikakkuja vuosien varrelta (Part one)

Kun blogin nimi on Kirjoja ja kakkuja, niin täytyy niitä leipomuksiakin saada heti alkuun näytille, vaikka ei tänään huvittaisikaan leipoa. Minulla on kolme poikaa, joista vanhin on 15. On siis tullut vuosien saatossa leivottua, jos jonkinmoista synttärikakkua, jos jonkinmoisella teemalla. Vuodesta 2006 näistä löytyy digikuvia tietokoneen kuvakansioista. Aiempien vuosien kuvat löytyvät vielä ihan oikeista albumeista. Tässä muutamia teemakakkuja vuosien saatolta epämääräisessä järjestyksessä.
Tämän kakun leivoin kahden nuorimman pojan "täyskymppisynttäreille" keväällä 2009. Kakun päällä on vihreä marsipaani ja valkoiset raidat sekä numerot reunoilla. Ei se mikään "kakkubloggarien" komistus ole, mutta tyydytti kyllä kotileipojan vaateet kakulle. Täyskymppisynttärit siksi, että toinen pojista täytti kahdeksan vuotta ja toinen kaksi. Erityisen tyytyväinen olin marsipaanista tehtyihin tikkoihin. Kaikkea hölmöä sitä äitivimmassaan on askaroinutkin. Viime kesänä väänsin marsipaanista vanhimman pojan rippijuhliin marsipaani-Raamatun ja pieniä ruusukkeita. Ei siinä vielä mitään, mutta vasen käteni oli murtunut ja tein niitä käytännössä yhdellä kädellä. Enkä kuulu edes kirkkoon, mutta siitä Raamatusta tuli kyllä hieno. Käymään tulleet isosetkin ja pappi sitä kehuivat.
Poikien ollessa pieniä on tullut rakenneltua kaikenlaisia junia, autoja tai liikennevälineitä. Tietokoneen kammiosta löytyi kuopuksen kolmevuotissynttäreille näperretty lentokonekakku. 
Prinsessakakkuja en ole saanut leipoa paitsi yhden linnakakun, josta ei edes huomaa, että kyseessä on linna. Sen sijaan kauhuteema on aina ollut vahvasti mukana.Vanhin poikani on urheiluhullu, joten myös urheiluaiheisia kakkuja on joskus ollut pöydässä.

Pojat ovat syntyneet kahden kuukauden sisällä keväällä, joten monena vuonna on tullut yhdistettyä synttäreitä, mikä johtuu tietysti äidin laiskuudesta. Tässä alla 18-vuotissynttärit eli 1-, 7- ja 10-vuotiaat. Vuosi on 2008. Synttäreitä vietettiin teiniteemalla. Pukukoodina oli (myös vierailla) pipo, huppari ja farkut.

Legot ovat myös inspiroineet kakkujen aiheita. Kuopuksen 4-vuotissynttäreillä kakkuna oli legopalikka. Itse kakku ei ollut mitenkään erikoinen, mutta rakensimme pöydän täyteen legoukkoja. Toisena vuonna poikien yhteissynttäreillä legoja oli taas sekä kakun päällä että pöydässä koristeena. 

 

2 kommenttia:

  1. Hianoja. Taitavasti tehty, hauskoja ideoita. Pojat ovat varmaan olleet mielissään.

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos. Yleensä ovat olleet tyytyväisiä.

    VastaaPoista