sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Mustikkakuppikakkuja palaverin lomassa


Viime viikolla eduskuntavaalitukiryhmäni kokoontui meillä kotona ja päätin tarjota tukiryhmälle lempiohjeeni mukaan tehtyjä mustikkamuffineita kuorrutuksella. Ne onnistuivatkin oikein hyvin. Tälläkin kertaa, vaikka kuorrutuksen kanssa minulla oli pieniä ongelmia, sillä olin tehnyt sen aiemmin päivällä valmiiksi ja se oli ehtinyt olla jääkaapissa muutamia tunteja, joten se oli hieman liian kylmää pursotettavaksi. Ensi kerralla on muistettava pitää kuorrutusta pöydällä jonkin aikaa ennen kuin sen yrittää pursottaa muffineille.

Ohjeen olen leikannut joskus Valion mainoslehdestä. Tosin olen muokannut sitä vastaamaan paremmin omia mieltymyksiäni. 

JK. Palaveri itsessään oli oikein onnistunut. Saimme paljon suunniteltua ja vaali-innostus kasvoi taas hitusen enemmän. 




Ohje: 

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
75 g voita
0,5 dl maitoa
hieman sitruunamehua
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 1,5 dl mustikoita 
1 tl perunajauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja lisää siihen maito sekä pieni loraus sitruunamehua. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi-maito-sitruunamehu -seosta ja jauho-leivinjauheseosta. Sekoita taikina hyvin. Lisää pakastemustikoiden joukkoon perunajauho ja tämän jälkeen sekoita mustikat varovasti taikinaan. Jaa taikinamuffinivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 14-16 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.  
Kuorrutus: 

n. 1 rkl mustikoita
200 g sitruunatuorejuustoa
25 g voita
1 dl tomusokeria
1 dl vispikermaa

Purista mustikoista mehu. Sekoita huoneenlämpöiseen tuorejuustoon mikrossa pehmitetty voi ja tomusokeri. Lisää kerma joukkoon (huom. älä vatkaa etukäteen, vaan nesteenä) pienissä erissä ja vatkaa vatkaimella kuohkeaksi. Lisää mustikkamehu, joka värjää kuorrutuksen kauniin väriseksi. Pursota muffinien päälle. Koristele mustikoilla, valkosuklaa- tai suklaalastuilla.  






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti