sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Minidonitseja donitsikoneella

Hävettää myöntää, mutta omistan mitä kummallisempia keittiökoneita. Meiltä löytyy perussetin - kahvinkeittimen, vatkaimen, leivänpaahtimen ja sauvasekoittimen lisäksi monitoimikone (tosin vanha ja korjattu), espressokeitin, jäätelökone, voileipägrilli, smoothiemaker eli pirtelökone, kakkutikkarikone sekä vohvelirauta. Nyt tosin löytyy myös minidonitsikoje, sillä hankin sellaisen viime viikolla netistä, kun halusin tehdä donitseja pojan syntymäpäiville kuitenkaan leikkimättä rasvan kanssa. 

Donitsiohjeen löysin Ullan Elämä makeaksi -blogista ja kuten Ullakin siellä toteaa, koneella on helppoa, nopeaa ja vaivatonta tehdä donitseja. Tein kaksinkertaisen annoksen ja niitä tuli koneella 50 kappaletta. Ullan ohjeen mukaan donitseja tulee 16 eli ilmeisesti oma koneeni teki vielä minimpiä donitseja kuin alkuperäisen ohjeen kone. 

Donitsit (50 kpl): 

4dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl sokeria
100g sulatettua leivontamargariinia
2 dl maitoa
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini. Sekoita kaikki aineet sekaisin vatkaimella. 

Itse laitoin tämän jälkeen taikinan isoon minigrip-pussiin ja leikkasin yhdestä nurkasta palan pois. Kädet pysyivät siisteinä ja pursottaminen koneen donitsiaukkoihin oli helppoa. Muutaman minuutin paistoaika riitti omalla koneellani. 



Lopuksi koristelin donitsien yläpuolen, joka jäi vaaleammaksi kuin alapuoli, sulatetulla tummalla suklaalla ja valkosuklaalla sekä vaaleanpunaisella vesi-tomusokerisekoituksella sekä erilaisilla nonparelleilla. 


Kaikki donitsit menivät parempiin suihin. Syntymäpäivien päätyttyä söin itse yhden valkosuklaapäällysteisen ja hyvää oli. Tämä kone ei jää kyllä kaappiin pölyttymään. Sen verran yksinkertaista ja hauskaa donitsien paistaminen kojeella oli.     

5 kommenttia:

  1. En ole tiennytkään tällaisesta vempeleestä, ihan mainio! Tyttären synttärit lähestyy, joten donitsit olisi tosiaan aika kiva tarjottava juhlissa. Taidan laittaa aikapankkiin ilmoituksen, että haluaisin lainata tämmöistä konetta. Meillä on niin pienet tilat, ettei kaappeihin mahdu valitettavasti omaa konetta.

    VastaaPoista
  2. Itsekin kyselin ensi lainaksi tutuilta Facebookista, mutta eihän sellaista keltään löytynyt tai ainakaan kukaan ei myöntänyt sellaista omistavansa. Lainaus on aina fiksu valinta.

    VastaaPoista
  3. Hih, sama vempele löytyy meidänkin kaapistamme... Hyvä, että muistui mieleen, kun tuo vappukin on taas tulossa.

    VastaaPoista
  4. Meillä on juuri sama laite/rauta, ja aion kyllä kokeilla! Kiitos vinkistä ja reseptistä!!

    VastaaPoista