Leivottiin tänään halloweenin kunniaksi pikkupoikien kanssa mansikka-suklaamuffineja, jotka muistuttavat ulkomuodoltaan hurjia hämähäkkejä. Tosin näillä meidän mielikuvitushämähäkeillä on vain kuusi jalkaa. Muuten olisi loppunut lakumatto kesken. Ehkäpä meidän hämähäkit ovatkin avaruudesta tulleita mutantteja. Kauhistuttavien olioiden sisältä löytyy syödessä pehmeä yllätys - hämähäkin sydän. 7-vuotias pikkumies viihtyi hämähäkkejä leipoessa apurina. Erityisesti koristelu oli mieleistä puuhaa. Jälkikäteen erityisen tarkkaa oli se, mitkä elukoista oli omatekemiä. Niitä ei tarjottu pyhäinpäivänä vierailulle tulleelle enolle ja mummolle.
Näitä muffineja voi toki leipoa ilman karkkikoristelua. Kuorrutuksen voi silloin lastalla levittämisen sijaan pursottaa muffinien päälle, joten saa suklaakuorrutteisia kuppikakkuja. Silloin kannattaa kuitenkin tehdä kuorrutusta kaksinkertainen määrä.
Ennen paistamista |
100g tummaa suklaata
150 g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl maitoa
Paistamisen jälkeen |
12 jäistä mansikkaa
Kuorrutus
100 g tummaa suklaata
90-100 g maustamatonta tuorejuustoa
Koristeet
strösseleitä
salmiakki- tai lakritsimattoa leikattuna / lakritsinauhaa
karkkia silmiksi
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat taikinaan yksitellen. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa karkeiksi paloiksi. Lisää se taikinaan varovasti. Sekoita. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paina jokaiseen muffinin sisään yksi kokonainen pala suklaata ja jäinen mansikka. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia. Jäähdytä muffinit.
Sulata suklaa mikrossa ja sekoita suklaaseen tämän jälkeen tuorejuusto. Levitä suklaaseos muffinien päälle. Lisää leikatut jalat, silmät sekä strösselit. Hämähäkit ovat valmiit nautittaviksi.
Tällaisia olioita saimme taikinasta 12 kappaletta. |
Jälkikirjoitus: Suklaamuffinien ohjeen olen leikannut muutama vuosi sitten ilmestyneestä Pirkkalehdestä. Tuunasimme tosin poikien kanssa vähän ohjetta.
Hauska (ja herkullinen) idea, näitä täytyy kokeilla viimeistään ensi vuoden Halloween-kekkereillä. :)
VastaaPoista