perjantai 26. syyskuuta 2014

Omppuilottelu jatkuu - omena-murupiirakka


Meillä on pihassa kolme omenapuuta. Niinpä omenashow vaatii aina syksyisin kekseliäisyyttä ja leipomistaitoja. Teen paljon hilloa. Sitä menee puuron ja Weetabixin kanssa aamuisin. Joskus tulee vietyä omppuja mehuasemille. Sitten laitan omenaa salaatteihin, teen toscaomenia ja omenakiisseliä. Oikeastaan mitä mieleen milloinkin juolahtaa. Lisäksi tulee tietysti leivottua erilaisia omenapiirakoita. Viikonloppuna tuli leivottua kahdesti tällainen omena-murupiirakka. Pohja on vanha tuttu, jo perinteeksi muodostunut piirakkapohja. Täytteen turkkilaisen jukurtin voi korvata joko ranskankermalla tai kermaviilillä. Mitä nyt jääkaapista kulloinkin löytyy. 

Pohja: 

100g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

Täyte: 

sopivasti omenoita viipaloituna
2-3 dl turkkilaista jukurttia tai 200 g kermaviiliä
2 munaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria


Muruseos:

50 g voita tai margariinia
3/4 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
1 tl kanelia

Piirakka vielä ilman täytettä ja muruseosta.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää sen jälkeen taikinaan leivinjauhe-jauhoseos. Sekoita. Painele pyöreään vuokaan. Sekoita täytteen aineet. Laita omenat pohjalle ja kaada täyte omenoiden päälle. Nypi muruseos. Ripottele muruseos täytteen päälle. Paista noin 200 asteessa noin 30-35 minuuttia alimmalla tasolla. Herkuttelemisiin.  

Mitähän sitä seuraavaksi ompuista leipoisi?
Piirakka kuvattuna ennen uunia.


Piirakka uunista otettuna.


2 kommenttia:

  1. Sivujesi ulkoasu on tyylikäs ja kaunis - sisältö herkullinen. Aion kokeilla tätä omppupiirakkaa. - Auli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Kiitos. Piirakka on nopea ja helppo tehdä. Aikaa kuluu oikeastaan vain omenoiden kuorimiseen.

      Poista