lauantai 15. maaliskuuta 2014

Simpsons-kakku persikkamoussella

Minulla on ollut tarve tehdä kolmen poikani synttäreille joka vuosi jonkinlaisia teema- tai kuviokakkuja - ihan vanhimman pojan yksivuotissynttäreistä lähtien. On ollut pupu-, käärme-, muumi-, juna- ja autokakkua, hämähäkinverkkoa, Angry Birdsia ja legoa - mitä mieleen kulloinkin on juolahtanut. Pojat ovat myös itse oppineet hyvissä ajoin pyytämään, millaisen kakun ovat syntymäpäivilleen halunneet. 13-vuotias toivoi tänä vuonna kaverisynttäreilleen Simpsons-kakkua. Niinpä pyöräytin Homerin.

Homerin pohja on tehty kahdesta kääretorttupohjasta, välissä on persikkamoussea ja mansikkasosetta. Päällä kermaa, valkoista sokerimassaa ja keltaista marsipaania. 





Kääretorttutaikina kahdelle pellille:

6 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Seulo jauhoseos varovasti vaahtoon. Lisää maito. Sekoita maito varovasti sekaan. Levitä taikina kahdelle uunipellille. Paista pohjaa uunin keskiosassa 250 asteessa noin 5-7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Laita toinen pellillinen uuniin.

Leikkaa pohjista sopivankokoinen pala ja yhdistä molemmista pohjista jäljelle jääneet puolikkaat yhdeksi keskikerrokseksi. Hieman pohjaa jää yli.   

Valmista persikkamousse. Moussen ohjeen olen aikoinani ottanut talteen Ullan unelma leivontaohjelmasta televisiosta. Tähän sitä on hieman muokattu.

Persikkamousse: 

7 liivatelehteä
purkki persikoita n. 250-300 g
3 dl Flora vispiä
200 g maustettua sitruunarahkaa
5 rkl tomusokeria
3 rkl persikkalientä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta persikat sauvasekoittimella. Vaahdota kerma ja sekoita siihen rahka. Mausta tomusokerilla. Purista liivatteista vesi ja lisää ne mikrossa kuumennettuun persikkaliemeen. Sekoita huolellisesti. Kaada neste varovasti kerma-rahkavaahtoon ja lisää lopuksi soseutetut persikat. Sekoita tasaiseksi.

Kastele kakun kerroksia lopulla persikkaliemellä. Laita vaahtoa sopiva määrä ensimmäiseen väliin. Toiseen väliin lisää esimerkiksi sauvasekoittimella soseutettuja mansikoita (hieman sokeria mukana) ja mansikkakerroksen päälle taas persikkamoussea. Persikkamousse on itsessään melko mietoa, joten se mielestäni kaipaa mukaansa jotakin muutakin makua. Lopuksi laita kakku hyytymään jääkaappiin useammaksi tunniksi. 

Homer: 

Vatkasin lopun Flora vispin (2 dl), lisäsin sokeria ja levitin kerman kakun päälle. Tomusokeroidulla pöydällä kaulitsin keltaisen marsipaanin ja leikkasin siitä veitsellä Homerin pään. Apuna käytin poikani koulussa piirtämää kuvaa. Leikkasin silmät ja suun alueen valkoisesta sokerimassasta. Nostin pään varovasti kakun päälle. Reunustin pään lakritsilla. Silmiksi laitoin suklaapallot.  


Juuri ennen tarjoilua heittelin reunoille nonparelleja tuomaan väriä.



Päivänsankari ja hänen ystävänsä näyttivät ainakin tykkäävän kakusta. Itse olin tyytyväinen kakun tasaisiin kerroksiin ja hyvään leikkautuvuuteen.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti