tag:blogger.com,1999:blog-360064282332438505.post8741238663284954253..comments2023-02-18T08:53:44.817-08:00Comments on Kirjoja ja kakkuja: Runebergin päivänä torttuja ja Fredrikan satuparaabelejaJohanna Loukaskorpihttp://www.blogger.com/profile/06550734725243459939noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-360064282332438505.post-9418548944940103702014-02-05T10:48:45.956-08:002014-02-05T10:48:45.956-08:00Pikeeria laitoinkin sokerivesikuorrutteen sijaan e...Pikeeria laitoinkin sokerivesikuorrutteen sijaan eli valkuaisesta, sitruunatipoista ja tomusokerista tehtyä kuorrutetta. Miehen mielestä kaipaisi punssia mausteeksi. <br />Johanna Loukaskorpihttps://www.blogger.com/profile/06550734725243459939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360064282332438505.post-13276484187942416972014-02-05T09:58:46.576-08:002014-02-05T09:58:46.576-08:00Voisihan näitä runebergejä useammin syödä kuin vai...Voisihan näitä runebergejä useammin syödä kuin vain kerran vuodessa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360064282332438505.post-69453284194921925902014-02-05T09:44:07.959-08:002014-02-05T09:44:07.959-08:00Tämän torttuohjeen nappasin ihan uusimmasta Yhteis...Tämän torttuohjeen nappasin ihan uusimmasta Yhteishyvä Ruoka-lehdestä, ettei nyt ole mikään vuosia kaapissa säilytetty lempiresepti. Vähän jouduin sitä muokkaamaan sen mukaan, mitä kaapeista löytyi, mutta resepti siis löytyy helmikuun 2014 Ruoka-lehdestä. Johanna Loukaskorpihttps://www.blogger.com/profile/06550734725243459939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360064282332438505.post-80874459301205808892014-02-05T09:39:37.594-08:002014-02-05T09:39:37.594-08:00Wikipediasta luettua: "Usein kuullun käsityks...Wikipediasta luettua: "Usein kuullun käsityksen mukaan runebergintortun kehitti J. L. Runebergin vaimo Fredrika Runeberg, jonka tiedetään tehneen miehelleen vehnäjauhoista, korppujauhoista, keksimuruista ja manteleista omenahillolla ja sokerikuorrutuksella koristeltuja leivoksia.Tarina kertoo, että Runebergillä oli makean nälkä, joten hän pyysi vaimoltaan jotain makeaa, mutta tällä ei ollut mitään makeata. Fredrika päättikin tehdä leivonnaisen niistä aineksista, mitä hänellä oli. Fredrika Runebergin 1850-luvulta peräisin olevassa reseptikirjassa on kyseisen leivoksen ohje, joka kuitenkin lienee muunnelma alun perin porvoolaisen kondiittorimestarin Lars Asteniuksen 1840-luvulla luomasta tortusta." Johanna Loukaskorpihttps://www.blogger.com/profile/06550734725243459939noreply@blogger.com